Проф. Майкъл Вайхентал - EUMelaReg

Висока оценка за българския екип на Европейския меланомен регистър

Знаете, че през 2021-ва година страната ни се присъедини към най-голямата мрежа за регистриране на меланомно болни пациенти в света – Европейският меланомен регистър EUMelaReg. Това е едно от големите постижения на Българската асоциация по дермато-онкология, с което се гордеем. Д-р Ива Гаврилова – член на Управителния съвет и секретар на асоциацията бе избрана за представител и главен координатор на регистъра за България.

В него – анонимно и криптирано – се вписва детайлна и прецизна информация за проведеното лечение и неговата ефективност за пациенти от II-ри до IV-ти стадий. В момента в базата данни са записани над 14 700 случая на заболяването от 17 държави-членки.

Знаете ли какво всъщност означава участието на страната ни в Европейския меланомен регистър?

✅ По-добро лечение за пациентите, поради достъпа до огромно море от информация за алгоритми и ефективност на приложените терапии;

✅ Участие на български специалисти в научни проекти, които развиват медицината и променят перспективите за изход от заболяването;

✅ Достъп на пациенти с меланом до най-новите терапии в клинични проучвания, които все още нямат регистрация и реимбурсиране в България.

„Изградихме силна професионална мрежа за българската платформа BGMelaReg, с която екипът на БАДО се гордее“, каза д-р Ива Гаврилова.

Чуйте оценката за работата ни на изпълнителния директор на EUMelaReg проф. Майкъл Вайхентал във видеото, което записа при посещението му в София.

Благодарим за признанието!