Конгрес - Българското научно дружество по имуноонкология - 24-26.11.2023, София

Трима представители на БАДО на конгрес по имоноонкология в София

Д-р Теодора Караниколова и д-р Ива Гаврилова участваха в третото издание на престижния конгрес I-O 365, посветен на новостите в имуноонкологията. Събитието бе организирано от Българското научно дружество по имуноонкология (БНДИО) и се проведе на 24 – 26.11.2023 г. в София.

Д-р Ахмед Контилев модерира сесията по дерматоонкология, в която д-р Караниколова представи новости в имунолечението на меланом, а д-р Гаврилова – в лечението на немеланомните кожни тумори.

В следобедната сесия д-р Гаврилова и д-р Контилев засегнаха темата за мястото на таргет-терапията в лечението на метастатичен меланом и представиха клинични случаи. Модератор на панела бе уважаваният онколог – д-р Радослав Мангалджиев.

Споделянето на знание и опит между колеги от различни специалности и  мултидисциплинарният подход в лечението на онкологичните заболявания е най-ценния принос на конгреса и партньорството с екипа на БАДО. Щастливи сме да се включим в работата на форума и благодарим за поканата на доц. Желязко Арабаджиев – председател на БНДИО.