Създадохме Академично издание „Дермато-онкология“ – първото специализирано научно списание на БАДО

Излезе първият брой на Академично издание „Дермато-онкология“ – първото специализирано научно списание на Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО). Искахме да го направим отдавна и да дадем още един инструмент в ръцете на всички колеги и на нашите пациенти, с които заедно търсим път през болестта. Радваме се, че то вече е факт и отваря вратите към науката и най-новото глобално знание в областта.

В Академично издание „Дермато-онкология“ съобщаваме най-важните новини около диагностицирането и лечението на малигнен меланом. Представяме нови диагностични и терапевтични методи и техники, интересни медицински случаи, резюмета на изследвания, емпиричен опит и резултати от прилагането на иновативни и нововъзникващи терапии.

Амбицията ни е да го превърнем в платформа за взаимодействие между водещите дерматоонколози и мултидисциплинарни екипи у нас и в чужбина. На страниците му свое място има и създадената от БАДО „Меланом пациентска общност в България“, в помощ на пациентите и техните семейства. Така ще изградим контактна точка за информация и мрежа за взаимопомощ, за да извлечем максимална полза за нашите пациенти и да им осигурим най-доброто лечение и грижа.

Академично издание „Дермато-онкология“ се разпространява безплатно и е достъпно онлайн на сайта на БАДО – www.bado.bg. Всеки, който желае да го получи на хартиен носител, може да заяви доставка по куриер тук: https://lnkd.in/dtQcC9ar (куриерската услуга се заплаща от получателя при доставка на пратката) или да го вземе от офис на БАДО на ул. „Преславска планина“ 2, София (от понеделник до четвъртък, между 15:30 и 19:00 ч.)