esmo_2023

Представители на БАДО участват в eдно от най-престижните събития по онкология за годината – ESMO 2023

Конгресът събра над 3000 участници от 160 държави 

Започна конгресът на Европейската асоциация по медицинска онкология в Мадрид – едно от най-престижните и дълго очаквани събития в областта на онкологията за тази година. Пет-дневният форум събра повече от 3000 участници от 160 държави – лекари, изследователи, пациентски организации, журналисти и представители на здравната индустрия от цял свят.

Българската асоциация по дермато-онкология е с широко присъствие на нейни членове, сред които д-р Гергана Шаламанова, д-р Ива Гаврилова, д.м., д-р Александър Герасимов, доц. Николай Цонев, д-р Петя Пеева и др.

„Конгресът на ESMO е изключително влиятелна платформа по онкология, която разпространява най-новите данни, осигурява висококачествено обучение, възможности за контакти и работа в мрежа на онколози и други заинтересовани страни в процеса на диагностика и лечение. Щастливи сме, заедно с най-изявените онколози на България, да представяме страната ни на този форум“, каза д-р Ива Гаврилова, член на УС и секретар на БАДО.Председателят на ESMO Андрес Сервантес го определи като „забележително научно и образователно събитие за онкологичната общност“.

ESMO 2023 ще продължи до 24 октомври. Очаквайте актуални новини от събитието в следващите дни.