Напредък в медицината: с меланом може да се живее нормално

Светът вече знае как! Хора с меланом живеят и работят активно. Хора с меланом имат семейства. Хора с меланом раждат здрави деца. Хората с меланом вече могат спокойно да ходят на море, да пътуват, да се забавляват, като всички. Те са част от нас и от модерния начин на живот.

Как се случва всичко това бе във фокуса на водещи специалисти в света, които дойдоха в София за участие във Втория национален конгрес по дермато-онкология от 11 до 13 ноември 2022 г., организиран от Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО).

Науката направи големи крачки напред в диагностиката и лечението на малигнения меланом. Те дават нова перспектива пред хората, засегнати от болестта, които се увеличават с нови над 650 човека годишно само в България. „Достиженията на медицината са толкова значими, че можем да говорим за революция в откриването и контрола над малигнения меланом и точно това искахме да покажем на конгреса в София“, казва д-р Ива Гаврилова – секретар на БАДО.

Вижте повече в репортажа на CodeHealth TV, излъчен на 13.11.2022 г. Участват д-р Гергана Шаламанова – председател на БАДО, д-р Ива Гаврилова – секретар на БАДо, проф. Майкъл Вайхентал – изпълнителен директор на Европейския меланомен регистър, на който България е пълноправен член от 2021 г.

––––––
Видеофайлът е в приложение. Ето и линк към репортажа на сайта: https://codehealth.bg/vtori-natsionalen-kongres-po-dermatoonkologia/