Д-р Ива Гаврилова спечели награда за принос в българската клинична онкология

Д-р Ива Гаврилова – един от учредителите на Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО), спечели Годишната награда МОРЕ за принос в българската клинична онкология. Отличието й бе връчено в рамките на Деветата национална научна конференция по онкология, която събра в Златни пясъци най-изявените лекари и научни работници в областта на карцинома на гърдата и невроендокринните тумори от България, Австрия, Португалия, Холандия, Гърция. Наградата се присъжда за 5-ти път и включва почетна статуетка „Венец на дързост“ и стипендия за продължаващо обучение по клинична онкология.

Д-р Ива Гаврилова е хирург в Клиниката по дерматология на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София. Завършила е Медицинския университет, гр. София през 2005 г., а през 2015 г. придобива специалност по обща хирургия. От началото на 2016 г. до момента специализира пластична и реконструктивна хирургия във Франция – в най-реномираната университетска болница „Сент Луи“ – Париж, в Онкологичния център – гр. Лион, Клиниката по пластична и реконструктивна хирургия „Шато дьо ла Майе“ – Версай и болница „Бизе“ в Париж, където има щастието да се учи от световноизвестните пластични хирурзи проф. Дарина Кръстинова и проф. Франсоаз Фирма. През 2018 г. д-р Ива Гаврилова придобива научна степен „Доктор“ по специалност „Онкология“ на тема: „Редки злокачествени кожни болести: анализ и оценка на моделите на терапевтично поведение и критерии за експертен център в България“.

Д-р Гаврилова е трето поколение хирург онколог и упражнява професията си с много любов и желание за иновации. От 2006 г. членува в клуб „Млад Онколог“. Тя е един от учредителите на Българска асоциация по дермато-онкология, която обедини водещи български дерматолози, онколози и изследователи в областта на дерматологичната онкология. БАДО съдейства активно за развитието на младите специалисти по дермато-онкология и работи за подобряването на клиничните и лабораторните изследователски дейности в областта на рака на кожата, ранно откриване, клинична диагностика и експериментални изследвания.