EADO 2024 - XX congress, Paris

БАДО вече е асоциирана организация на Европейската асоциация по дермато-онкология

ХХ-ия конгрес на Европейската асоциация по дермато-онкология в Париж донесе чудесна новина за БАДО. Членовете на борда подкрепиха кандидатурата на страната ни и приеха Българската асоциация по дермато-онкология за асоциирана организация на EADO.

„Това е безспорно признание за българската онкодерматология и за работата на екипа ни. Щастлива съм, че ставаме част от голямата европейска мрежа за сътрудничество, която насърчава високите постижения в дерматоонкологичната практика, обучението и научните изследвания“, каза председателят на БАДО – д-р Гергана Шаламанова.

Секретарят на БАДО и член на Управителния съвет – д-р Ива Гаврилова, д.м. – бе избрана за представител на БАДО в европейската асоциация.

Конгресът на EADO се проведе от 4 до 6 април 2024 г. в конгресния център Versailles Palais des Congrès в Париж, Франция и събра 1474 членове и участници от 66 държави.

България регистрира рекордно присъствие с 11 водещи онколози и дерматолози от онкологичните клиники в цялата страна, сред които д-р Гергана Шаламанова, д-р Ива Гаврилова, д-р Александър Герасимов, д-р Ахмед Контилев и д-р Теодора Караниколова от учредителите на БАДО.

Събитието е най-голямата конференция в света, която представя актуални научни и клинични постижения в областта на широк спектър кожни тумори, включително меланом, кератиноцитни карциноми и редки злокачествени новообразувания.