FUN in the SUN 2024

Задава се третият детски фестивал FUN in the SUN

Малки и големи ще се забавляват и ще научат как да се пазят от слънцето на 1-ви юни в Киноцентър „Ню Бояна“

Детски празник, лято и игри – какво по-хубаво можем да подарим на децата си за 1-ви юни. Денят на детето тази година ще е още по-вълнуващ, защото предстои традиционният фестивал FUN in the SUN. Събитието се организира от Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО) и ще се проведе за трета поредна година, обещавайки много игри, полезна информация за слънцезащитата, подаръци и изненади за посетителите на киноцентъра в Бояна. Но това не е всичко!

Попадайки сред декорите на истинската снимачна площадка, посетителите ще се пренесат във вълшебната земя – Family Fantasy Land – още по-голям и първи по рода си фестивал с несравним мащаб и разнообразие от атракции, с които посетителите да отпразнуват Деня на детето по наистина приказен начин. В 5 невероятни тематични зони – American Houses, Arabian World, Gladiator Arena, FUN in the SUN зона и разбира се, познатите New York и London – ще има активности и забавления за цялото семейство: игри на гладиатор, каскадьорски шоута, детективско предизвикателство в стил Шерлок Холмс, танцови уъркшопи, пикник в Central Park, майсторски класове по магия, по слънцезащита, уъркшоп по калиграфия и още много.

В зоната на FUN in the SUN, с помощта на нашите партньори от дерматологични лаборатории AVENE, част от структурата на фармацевтичната компания Pierre Fabre, MSD и Bristol Myers Squibb, сме подготвили още интересни игри за малки и пораснали деца, разказва д-р Гергана Шаламанова – председател на БАДО. “Вече сме в сезона на разходките в парка, летните почивки на море, излетите в планината, вълнуващите спортни игри, концерти и многобройни други събития на открито. Много е лесно да пренебрегнем опасността, надвиснала отгоре – слънцето, особено при децата. Затова отново сме се насочили именно към тях – за да знаят повече за слънцезащитата, какво да наблюдават, как да се предпазват сами и да превърнат слънцето в свой приятел, а не враг“, допълни д-р Шаламанова.

Случаите на рак на кожата се увеличават в световен мащаб. Нашите дейности на открито, ако не бъдат контролирани, ни излагат на вредно UV лъчение, което води до повишен риск от онкологични кожни заболявания. Хората не трябва да се страхуват, а да следват няколко прости стъпки за слънцезащита по правилен начин, каза д-р Ива Гаврилова – секретар на БАДО. „Всичко започва с информация, осведоменост и подготовка и затова на 1-ви юни ще учим малчуганите и техните семейства как да „надхитрят“ слънцето и да се наслаждават на дейностите си на открито, като същевременно са в безопасност“, посочи още д-р Гаврилова.