Представители на БАДО участват в най-големия форум за лечение на кожни тумори в Европа

19-ия конгрес на Европейската асоциация по дермато-онкология представя последните научни и клинични постижения в диагностиката и лечението на кожни неоплазми, вкл. меланом

Представители на БАДО участват в 19-ия конгрес на Европейската асоциация по дермато-онкология (EADO), който се провежда от 20 до 22 април 2023 г. в Рим, Италия.
Това е най-големият форум, посветен на лечението на злокачествени кожни тумори в Европа, който представя последните научни и клинични постижения в областта на широк спектър от кожни тумори, включително меланом, кожни карциноми и редки злокачествени новообразувания. В събитието участват повече от 1000 водещи онколози от 71 държави в Европа и целия свят.

България е представена от д-р Ива Гаврилова – хирург онколог в Клиника по Онкодерматология към УСБАЛ по Онкология – София, д-р Теодора Караниколова – медицински онколог, МБАЛ „Надежда“ и д-р Ахмед Контилев – онколог в отделението по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
Участието ни на този престижен форум е голяма чест за нас. Това е най-големият форум в областта на дерматоонкологията в Европа, като няма конкурентни срещи в тази сфера, каза д-р Ива Гаврилова, секретар на БАДО. „Лектори са водещи световни експерти, от които всеки от нас може да черпи мотивация за развитие и последни иновации във всички области на дерматоонкологията и най-вече за лечението на меланом и редки злокачествени кожни тумори като Меркел карцином, авансирали базоцелуларни карциноми и спиноцелуларен карцином. Скоро ще споделим наученото тук с нашите колеги в България“, обеща д-р Гаврилова.

Българската асоциация по дермато-онкология е член на EADO.