Представители на БАДО участваха в един от престижните онкологични конгреси у нас

Представители на БАДО участваха в Десетата годишна научна конференция на Българската асоциация по медицинска онкология, с международно участие. Конференцията е един от престижните онкологични конгреси у нас и се проведе от 12 до 14 май в София.

Д-р Гергана Шаламанова – началник на отделението по медицинска онкология и дерматология в КОЦ – Пловдив и председател на БАДО бе модератор на панел на тема „Възможности за лечение с комбинирана таргетна терапия при метастатичен малигнен меланом“. В панела като лектори взеха участие д-р Ива Гаврилова, дм – хирург-онколог в Клиниката по онкодерматология в УСБАЛО – София, секретар на БАДО и д-р Теодора Караниколова – медицински онколог в МБАЛ „Надежда“ – София.

„Искам специално да благодаря на д-р Мила Петрова – председател на УС на БАМО – за поканата да представим пред колегите си мястото на комбинираната таргетна терапия в лечението на малигнен меланом в метастатичен стадий. Участието ни на този форум, организиран на толкова високо ниво, е ценна възможност за обмяна на опит и знание, което ще подобри перспективата пред пациентите с меланом в различните аспекти от лечението на тяхното заболяване“, каза д-р Ива Гаврилова, секретар на БАДО.