MedicRON

Представихме BGMelaReg на X-та мултидисциплинарна конференция MedicRON 2023

Д-р Гергана Шаламанова, д-р Ива Гаврилова и д-р Александър Герасимов от БАДО взеха участие в X-та годишна мултидисциплинарна конференция MedicRON 2023. Юбилейното събитие събра в Пловдив водещи специалисти в областта на ревматологията, онкологията, хирургията и неврологията от цялата страна.

Благодарим на проф. Галина Куртева за поканата и за възможността да представим усилията на Българската асоциация по дермато-онкология за присъединяване на страната ни и управление на националния ни меланомен регистър BGMelaReg, като част от европейската платформа EUMelaReg – най-голямата в света регистрационна система за пациенти в III-ти и IV-ти стадий на меланом.

Д-р Ива Гаврилова – главен координатор на регистъра за България, представи 4 проекта с участието на страната ни, реализирани за последните две години и бъдещите одобрени теми, по които екипът ще работи. Д-р Герасимов представи клиничен опит в лечението на рак на простата и новости  в лечението на рака на млечната жлеза. Радваме се, че в научната дискусия се включи председателят на БАДО д-р Шаламанова и най-новият член на асоциацията – д-р Любов Симеонова – онколог в Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София.