„FUN in thе SUN” – детски фестивал за здрава кожа

Това е един много личен проект, с който в БАДО се ангажирахме с цялото си сърце. Внимателно и с много любов планирахме първото издание на Детския фестивал „FUN in thе SUN”, с който да разясняваме на родители и деца как да черпим най-доброто от слънчевите лъчи по безопасен за детската кожа начин.

Замислихме първото събитие в София като информационна инициатива по случай детския празник 1 юни, която разяснява вредата от прекомерното излагане на слънце и как да се пазим от него. Голям столичен лунапарк отвори вратите си на 28-ми май и посрещна 320 деца до 10-годишна възраст и техните родители. Бяхме подготвили тематични игри, насочващи към слънцезащитни аксесоари, време за излагане на слънце и ползата от престой на сянка.

Докато децата играеха в компанията на аниматори за различните възрастови групи, родителите можеха да се насладят на заслужена почивка в градината под дебела сянка и да получат повече информация за слънцезащитните продукти.

Създадохме и специални образователни флаери за деца и възрастни, които да напомнят важните неща, а голямата награда за участниците след няколко часа лудеене, бяха слънчеви гривни за лятото, изработени от специална водоустойчива материя под формата на часовник. Циферблатът променя цвета си според времето и интензитета на слънчева експозиция и дава знак на детето дали слънчевите лъчи в момента са вредни за неговата кожа или може да продължи да играе на открито.

Нямаме търпение за следващия „FUN in thе SUN” през 2023-та година в град Пловдив. Подробностите ще споделим тук, на сайта www.bado.bg.