Д-р Шаламанова - Национална онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2023

Д-р Шаламанова бе лектор на Националната онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2023

Председателят на БАДО д-р Гергана Шаламанова бе лектор на Националната онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2023. Престижният форум, организиран от Съвместната онкологична национална мрежа, събра от 9-ти до 12-ти ноември в „Златни пясъци“, Варна водещи онколози от цялата страна.

Д-р Шаламанова представи последните новости при лечението на неоперабилен или метастатичен маланом с BRAF V600 мутация и постиженията на българската клинична практика в областта на дермато-онкологията.

„Радвам се, че имах възможността да участвам в този форум, защото тук станахме свидетели на цялостен и интегриран мултидисциплинарен подход към лечението на онкологичните заболявания. Това не само създава ново знание, но и работеща формула за устойчиви решения в българската клинична онкология“, каза д-р Гергана Шаламанова. По думите й този формат на конференцията е стъпка към функционираща екосистема, в която онколози, пациенти и държавни институции работят заедно за по-добри терапии и процедури в полза на пациентите.