ASCO 2024 и European Post-Chicago Melanoma в Мюнхен

Членове на БАДО представляват страната ни на най-големите онкологични форуми в света

Членове на БАДО представляват страната ни на най-големите онкологични форуми в света – ASCO 2024 и European Post-Chicago Melanoma в Мюнхен.

В началото на юни д-р Гергана Шаламанова взе участие в най-престижната онкологична конференция в света ASCO 2024 в Чикаго, която представи последните открития и тенденции в лечението на малигнения меланом и кожните карциноми.

Днес и утре се провежда 14-та конференция на EADO – European Post-Chicago Melanoma в Мюнхен – традиционна среща-отзвук на ASCO 2024, в която участват повече от 4000 специалисти от над 30 държави – 500 от които присъствено, а 3500 ще се включат онлайн. В работата на престижния международен форум се включиха доц. д-р Ива Гаврилова и д-р Ахмед Контилев от БАДО.

Двудневната конференцията в Германия събра водещи лектори от САЩ, Европа и останала част на света, за да представят нови лекарствени възможности, последните фундаментални данни от различни клинични проучвания и потенциални биомаркери за ефективност. Щастливи сме, че конгресът в Мюнхен бе открит с представяне на последния проект на EUMelaReg с участие на страната ни (на първата снимка), който доби популярност и предизвика широк интерес и на срещата ASCO 2024 в Чикаго.